VERLATINGSANGST

Kan jouw hond niet alleen thuis zijn?

Kun je niet even spontaan wat leuks gaan doen? Ga jij met buikpijn naar de supermarkt, wetende dat je hond in paniek is? Moet je alles wat je in je leven doet plannen?

Ik weet hoe zwaar dit is….

Ik kan je helpen om je leven weer terug te krijgen. Laten we er samen voor zorgen dat jou hond ontspannen is als jij even de deur uit gaat en jij je vrijheid terug krijgt! Ik ga jullie stap voor stap begeleiden, iedere dag dat jij oefent! 

Verlatingsangst-hond
VERLATINGSANGST

Verlatingsangst Traject

Kun je niet even spontaan wat leuks gaan doen? Ga jij met buikpijn naar de supermarkt, wetende dat je hond in paniek is? Moet je alles wat je in je leven doet plannen? Ik weet hoe zwaar dit is. 

Van alles en iedereen maar commentaar krijgen over dat jouw hele leven om je honden draait en de “zo leren ze het nooit” commentaren? 

Verlatingsangst heeft veel impact. Voor je hond, maar ook voor jou! 

Ik kan je helpen om je leven weer terug te krijgen. Laten we er samen voor zorgen dat jou hond ontspannen is als jij even de deur uit gaat en jij je vrijheid terug krijgt! 

  • Heb jij het gevoel dat je gevangen zit in je huis en de situatie?
  • Is jouw hond soms onzindelijk zonder aanduidbare reden?
  • Heeft jouw hond weer eens wat gesloopt toen je even weg was?
  • Begint je hond met blaffen of huilen zodra je de voordeur achter je dicht trekt?
  • Heb je vanalles al geprobeerd, maar niets lijkt te helpen? 
  • Van alles en iedereen maar commentaar krijgen over dat jouw hele leven om je honden draait en de “zo leren ze het nooit” commentaren? 
 
Dit zijn typisch symptomen van een hond met verlatingsangst.

Verlatingsangst bij honden is heel heftig en kan heel ernstig zijn. Het is een complex probleem, maar het is zeker te verhelpen. 

Ik kan je helpen!

Als internationaal gecertificeerd verlatingsangst expert en ervaringsdekundige wil ik je helpen dat je hond weer ontspannen thuis kan zijn. Dat jij je niet druk hoeft te maken om even een boodschap te gaan doen. 

Verlatingsangst hond

Herken je dit?

Daar gaan we wat aan doen!

Volledig Online

De verlatingsangst trajecten die ik aanbied zijn volledig online, het maakt dus niet uit waar je woont.

Waarom online? Omdat een huisbezoek ervoor zorgt dat je hond al ander gedrag vertoond. Daarnaast zijn er honden die mensen niet leuk vinden, zeker niet in hun eigen omgeving. Plus ik wil het gedrag van jouw hond zien op het moment dat jij de deur uit loopt. 

Via online meetings kijk ik met je trainingen mee en bekijk ik je video’s. Handig toch?

Ik werk op een volledige positieve manier, zonder dwang en angst. 

Verlatingsangst is een probleem wat prima begeleid kan worden online met de huidige technologie.

Wil jij dit ook, lees dan verder! 

Ik ga jullie helpen!

Verlatingsangst-traject

Ik ga je hierbij helpen

Ik weet hoe je je voelt. Mijn eigen honden hebben allebei verlatingsangst. Een probleem wat je niet verwacht. Bij mijn vorige honden had ik hier nooit problemen mee en kon ik gaan en staan waar ik wilde. Dat was toen wel anders. Ik moest alles plannen, kon niet even zo maar naar de supermarkt, tandarts of huisarts. Het spontane is weg. Overal moesten mijn honden mee naar toe. 

 

Tijd voor verandering

Gelukkig is dit probleem te verhelpen. Op een rustige manier en op het tempo van jouw hond gaan we aan de slag.

We stellen je hond bloot aan zijn angst, maar op een dermate lage manier dat er geen stress of spanning wordt ervaren. Dit is DE manier om over verlatingsangst heen te komen.

Hoe zou het zijn als je spontaan weer wat leuks kan gaan doen, terwijl jou hond compleet ontspannen thuis is? 

Ik begeleid jullie stap voor stap, ik ben er voor jullie bij iedere oefening. 

Verlatingsangst hond

Reviews van mijn klanten

Zo fijn dat Dominique ons geholpen heeft met Guus. Hij had (heeft) verlatings angst door haar hulp gaat het nu zo goed dan we met een gerust hard van huis kunnen. Niks was te veel ze reageerde heel snel op mijn vragen en ze bood ook nog andere hulp. Zo blij dat ik haar heb leren kennen….
Chantal met Guus
Dominique denkt mee met hond én baas. En dat vond ik belangrijk. Ze staat altijd voor je klaar voor vragen en reageert snel. Ook als het even minder goed gaat, past ze het schema voor je aan en motiveert ze je om door te gaan. We hebben goede handvatten om de training verder te brengen.
Laura met Basel
Super veel gehad aan de begeleiding van Dominique. Ze is enorm betrokken, geeft veel tips en weet je gemotiveerd te houden om door te blijven oefenen, ook als het een dagje iets minder goed gaat. Bedankt Dominique!
Astrid met Abby
Niks dan lof voor Dominique. Ze heeft ons super goed geholpen met onze Franse bulldog Loki die na het verlies van zijn bullen broer niet meer alleen kon zijn. Dankzij Dominique kan hij na 5 weken al dik een uur alleen zijn. Zonder haar was dit nooit gelukt.
Kelly met Loki
Superfijn om met Dominique van Puur Dierenliefde te werken! Ze neemt uitgebreid de tijd voor je en komt met praktische tips.
Raymond met Mexy
Dominique heeft ons enorm geholpen om onze hond Lulu te leren dat alleen thuis zijn oké is. We hebben zelf veel pogingen gedaan om haar dit aan te leren maar tevergeefs. Achteraf hadden wij deze ondersteuning graag ingezet toen Lulu nog pup was. Heel erg bedankt voor alle ondersteuning Dominique!
Vivian met Lulu
Dominique denkt mee met hond én baas. En dat vond ik belangrijk. Ze staat altijd voor je klaar voor vragen en reageert snel. Ook als het even minder goed gaat, past ze het schema voor je aan en motiveert ze je om door te gaan. We hebben goede handvatten om de training verder te brengen.
Laura met Basel
Dominique heeft ons heel goed geholpen met de verlatingsangst van onze teckel. Ze is behulpzaam, geeft goede tips, heeft ontzettend veel geduld, is flexibel en bovenal heeft ze alles op alles gezet om ons en ons hondje te helpen. Niet geheel zonder resultaat: onze teckel kan inmiddels ruim 1,5u alleen zijn
Lindy met Mootje

Zo gaan we het aanpakken:

1

We beginnen met een intakegesprek. We bespreken het probleem en wat je wensen en doelen zijn.

2

Hierna gaan we een start assessment doen. We kijken waar jouw hond op dit moment staat en wat je dier aan kan zonder spanning of stress te ervaren. 

3

Hierna start de begeleiding. Je krijgt een trainingsplan en ik begeleid je hierbij, stap voor stap, iedere oefening die jij doet. Je gaat oefenen met je hond en iedere dag ben ik bereikbaar voor vragen. 

Wat verwacht ik van jou?

Gaan wij samen aan de slag?

Bekijk hier de verschillende trajecten en kies het traject uit waar jij het beste gevoel bij hebt!

Voor elk traject geldt dat het natuurlijk verlengd kan worden als jij daar behoefte aan hebt. Je kunt kiezen voor een basis, medium of premium verlenging.

Het is een investering voor het gehele leven van jou en je hond. 

Premium Traject

Investering

Medium Traject

Investering

Basis Traject

Enkel te boeken bij kennis van lichaamstaal en stress-signalen of als vervolgtraject op medium of premium. 

Investering

Puppy Traject "Je pup leren alleen te zijn"

Te boeken tot een leeftijd van 5 maanden

Verlatingsangst-hond

Investering

VIP Traject (inclusief voedingsadvies)

Je koopt dus het gehele traject af. Tot een maximale alleen tijd van 4 uur / 4,5 uur. 

Investering

Verlatingsangst

Laagdrempelig starten?

Verlatingsangst is een complex probleem en die zul je met de nodige begeleiding aan moeten pakken. Maar om jouw alvast een voorsprong te geven met de training heb ik dit e-book geschreven.

Waarbij jij en je hond een solide en stevige basis kunnen leggen voor dit complexe probleem. Helaas is verlatingsangst wel heel complex en bestaat er geen quick fix. Daarmee wil ik zeggen dat dit enkel de basis is. Ik geef je oefeningen, tools en handvaten, zodat jij met een flinke voorsprong en met veel kennis kan gaan starten met je trainingen.

Veelgestelde vragen:

Ik kan hier helaas geen tijd aan hangen. Iedere hond is anders. Het hangt af van het startpunt waar je begint met de training, maar ook hoe snel jouw hond het op pakt. We moeten op het tempo van de hond gaan. 

Ik raad je aan om het gedrag van je hond te filmen. Meten is weten in dit geval!

Als we over verlatingsangst spreken, hebben we het over het gedrag wat de hond vertoond op het moment dat de eigenaar van huis is. We kijken dan naar nieuw gedrag of gedrag wat in grotere intensiteit vertoond wordt. Het kan dus gaan om piepen, janken, ijsberen, slopen, enz. Iedere hond uit het op een andere manier. Mocht je twijfelen, dan mag je altijd contact met mij opnemen. 

Dat kan zeker! Stel je hebt 2 honden met verlatingsangst, dan houden we het tempo aan van de hond die het het moeilijkst heeft. Dan gaat de andere hond daarin mee. 

Zelfs als maar 1 van de 2 honden verlatingsangst heeft kun je gewoon trainen. We passen het plan aan op de hond met verlatingsangst en gaan op zijn of haar tempo. 

Ik ben internationaal opgeleid tot verlatingsangst expert. De kennis hier in Nederland is bar slecht. De manier hoe vaak verlatingsangst hier wordt behandeld is door middel van Kong’s, lickmatten, commando oefeningen, patronen wijzigen, enz. zijn vaak manieren die totaal averechts werken bij een hond met verlatingsangst. Ik pak het anders aan. Verlatingsangst is complex en vergt een specifieke aanpak. Ik ben hier in gespecialiseerd en ik weet hoe we het wel moeten aanpakken. 

In het begin (afhankelijk wat het startpunt is) zijn de trainingen relatief kort. Houd rekening met een half uur per dag ongeveer. Natuurlijk wordt de tijd dat jij weg bent steeds langer, dus dan duren de trainingen ook langer. 

Al mijn klanten werken. Dus dat kan zeker. We kijken wat er bij jullie past en hoe we de training gaan invullen. No worries!

Dat kan zeker! Ik begrijp dat het voor niet iedereen mogelijk is om een traject te bekostigen. Daarom heb ik een e-book geschreven! Hiermee kun jij de eerste stappen zetten om verlatingsangst te overwinnen, je kunt hiermee een stevige basis leggen. Je vind het e-book hier

Ik begrijp dat dit misschien als een onmogelijk opgave klinkt. Echter zijn er genoeg mogelijkheden tegenwoordig om je hond niet meer alleen te laten. Zo zijn er diverse websites waar je een hondenoppas kan regelen. Er bestaat dagopvang voor honden. Of misschien kun je zelfs een familielid, vriend of vriendin of een lieve buur vragen om op je hond te passen. Er zijn echt mogelijkheden! Als je daar meer over wilt weten mag je altijd contact opnemen. 

Je kunt een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met mij plannen. Hierin beantwoord ik al je vragen en kunnen we kijken welk traject het beste bij jullie situatie zou passen. Boek het hier. 

De eerste stap naar verandering: Boek nu jouw vrijblijvende adviesgesprek!

Verlatingsangst hond

Gratis e-book

Hoe pak je verlatingsangst training aan?

In dit e-book krijg je uitleg over hoe je verlatingsangst training moet aanpakken.