allergie hond
Gezondheidsproblemen

Allergieën of intoleranties

Allergieën bij honden zijn reacties van het immuunsysteem op stoffen die normaal gesproken onschadelijk zijn. Deze stoffen, allergenen genoemd, kunnen variëren van voedselbestanddelen en pollen tot huisstofmijt en insectenbeten. Net zoals mensen last kunnen hebben van allergieën, zijn honden ook gevoelig voor deze reacties.

De meest voorkomende allergieën bij honden zijn voedselallergieën en atopie, een overgevoeligheidsreactie op stoffen in de omgeving. Voedselallergieën ontstaan wanneer het immuunsysteem een onterechte reactie vertoont op bepaalde ingrediënten in het voedsel van de hond, wat resulteert in symptomen zoals jeukende huid, maag-darmproblemen en oorontstekingen.

Atopie komt voor wanneer een hond allergisch is voor stoffen zoals pollen, schimmelsporen of huisstofmijt. Dit kan resulteren in huidirritatie, roodheid, haaruitval en overmatig krabben.

hond-allergie

Soorten allergieën:

hond-allergie

Symptomen:

Heeft jouw hond één of meerdere symptomen uit dit lijstje?

Hieronder kan je een overzicht vinden van de verschillende trajecten en kosten. Er zijn verschillende mogelijkheden waar je uit kan kiezen, maar wat het beste bij jullie situatie past overleggen we van te voren via een adviesgesprek welke je hieronder kunt boeken. 

Gezondheid heeft tijd nodig, een quickfix bestaat helaas niet. 

 

Ga aan de slag met de oorzaak van het probleem!

Basis pakket

Bij matige gezondheidsklachten

Bijvoorbeeld bij emotionele problemen,  terugkerende diarree, overgewicht, ondergewicht

€ 209,-

Plus pakket

Bij gevorderde gezondheidsklachten

Bijvoorbeeld bij maagklachten, darmklachten, pancreas, nierfalen, matige allergie klachten. 

€ 319,-

Premium pakket

Bij langdurige gezondheidsklachten 

Bijvoorbeeld bij meerdere klachten en problemen samen, zware allergie klachten, IBD klachten, klachten waar al veel voor is geprobeerd.

€ 429,-

De eerste stap naar verandering: Boek nu jouw vrijblijvende adviesgesprek!

Gratis e-book

Een goede darmgezondheid door "Groente & Fruit"

In dit e-book geef ik je informatie over groenten en fruit voor honden. Hoe je dit kunt toevoegen aan de voeding van je hond en welke soorten je hiervoor kunt gebruiken.