hond-misselijk
Gezondheidsproblemen

Spijsverterings- en ontlastingsklachten

De spijsvertering speelt een centrale rol in de algehele gezondheid van onze honden, en spijsverteringsproblemen vormen een van de meest voorkomende gezondheidsklachten bij honden.

Het spijsverteringsstelsel van een hond omvat de maag, darmen, lever, alvleesklier en andere organen die samenwerken om voedsel af te breken en voedingsstoffen op te nemen.

Spijsverteringsproblemen worden vaak aangemerkt als de nummer 1 klacht bij honden. Deze problemen kunnen zich manifesteren als braken, diarree, constipatie, winderigheid, buikpijn en verlies van eetlust. De oorzaken variëren van voeding gerelateerde problemen en allergieën tot infecties, parasieten, en onderliggende gezondheidsaandoeningen.

Het is cruciaal om aandacht te besteden aan spijsverteringsklachten, omdat een gezond spijsverteringsstelsel essentieel is voor het algehele welzijn van een hond.

Onbehandelde spijsverteringsproblemen kunnen leiden tot voedingstekorten, gewichtsverlies, uitdroging en een verminderde levenskwaliteit voor de hond.

Mogelijke spijsverteringsklachten:

hond-ziek

Symptomen:

Spijsverteringsproblemen zijn erg divers. Dit maakt de symptomen ook erg divers. Ik kijk naar alle organen en schakels in het lichaam. Soms lijken symptomen niets met de spijsvertering te maken te hebben, maar als je naar het totaalplaatje kijkt, blijkt het toch met elkaar te maken te hebben.

Heeft jouw hond één of meerdere symptomen uit dit lijstje?

Hieronder kan je een overzicht vinden van de verschillende trajecten en kosten. Er zijn verschillende mogelijkheden waar je uit kan kiezen, maar wat het beste bij jullie situatie past overleggen we van te voren via een adviesgesprek welke je hieronder kunt boeken. 

Gezondheid heeft tijd nodig, een quickfix bestaat helaas niet. 

 

Ga aan de slag met de oorzaak van het probleem!

Basis pakket

Bij matige gezondheidsklachten

Bijvoorbeeld bij emotionele problemen,  terugkerende diarree, overgewicht, ondergewicht

€ 209,-

Plus pakket

Bij gevorderde gezondheidsklachten

Bijvoorbeeld bij maagklachten, darmklachten, pancreas, nierfalen, matige allergie klachten. 

€ 319,-

Premium pakket

Bij langdurige gezondheidsklachten 

Bijvoorbeeld bij meerdere klachten en problemen samen, zware allergie klachten, IBD klachten, klachten waar al veel voor is geprobeerd.

€ 429,-

De eerste stap naar verandering: Boek nu jouw vrijblijvende adviesgesprek!

Gratis e-book

Een goede darmgezondheid door "Groente & Fruit"

In dit e-book geef ik je informatie over groenten en fruit voor honden. Hoe je dit kunt toevoegen aan de voeding van je hond en welke soorten je hiervoor kunt gebruiken.