bench

Je hond MOET in de bench! Of toch niet?

Dit advies zul je ook overal tegenkomen. Je hond MOET in de bench wanneer je weggaat. Dit is absoluut niet waar!

Angst voor opsluiting en verlatingsangst zijn vaak 2 dingen die hand in hand gaat. Veel hondeneigenaren hebben vaak een verleden met een hond die in huis zijn behoefte doet, of dingen gesloopt heeft. 

En daarom wordt vaak gedacht dat er een bench nodig is om deze dingen te voorkomen. En dat hun uiteindelijke doel is om de hond vrij in huis te kunnen laten rondlopen.

Maar waarom beginnen we daar niet meteen mee. Bij verlatingsangst is het belangrijk om onder de grens te blijven van paniek en angst. 

Een hond die in huis zijn behoefte doet of dingen sloopt zit al boven dit punt. Bij de training zullen we altijd onder dit punt blijven en het doel is dan ook om deze grens te verleggen en zo je hond vertrouwen te geven dat alleen thuis zijn niet eng is maar veilig.

Puppy’s zijn een uitzondering, omdat ze ergens moeten zijn waar ze niet in gevaarlijke situaties terecht kunnen komen. Mijn advies zou een ren zijn in plaats van een bench. Als je hond ouder wordt is het makkelijker om toe te werken naar vrij rondlopen in huis.

Een bench is niet slecht, begrijp me niet verkeerd. Een bench kan super nuttig zijn voor bepaalde omstandigheden. Echter voor het alleen thuis zijn het niet perse nodig.