Voedingsadvies hond

De voordelen van functionele voedingsmiddelen zoals groente en fruit voor honden

Vandaag wil ik wat meer vertellen over groenten en fruit voor honden. En waarom deze voedingsmiddelen niet alleen smakelijk zijn, maar ook enorm gezond.

Waarom Functionele Voedingsmiddelen voor Honden?

Functionele voedingsmiddelen gaan verder dan alleen het vullen van de maag. Ze bieden specifieke voordelen voor de gezondheid en het welzijn van je hond. Hier zijn enkele redenen waarom groenten en fruit waardevolle toevoegingen zijn aan de voeding van je hond:

  1. Natuurlijke voedingsstoffen: Groenten en fruit zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten die bijdragen aan een gezond immuunsysteem en de algehele gezondheid ondersteunen.
  2. Vezelrijk voor een gezonde spijsvertering: Vezels zijn cruciaal voor een gezonde spijsvertering. Groenten en fruit bieden een natuurlijke bron van vezels die helpen bij het reguleren van de stoelgang en het voorkomen van spijsverteringsproblemen.
  3. Gezond tandvlees: Sommige groenten en fruit, zoals wortels en appels, hebben een knapperige textuur die kan bijdragen aan een betere mondgezondheid. Kauwen op deze voedingsmiddelen kan tandplak helpen verminderen en voor een frisse adem zorgen.
  4. Gezonde beloningen: Groenten en fruit zijn vaak laag in calorieën en vet, en zijn daarom perfecte beloningen. 

Populaire groenten en fruit voor honden:

  1. Wortels: Een knapperige en voedzame traktatie die goed is voor tanden en tandvlees.
  2. Bessen: Rijk aan antioxidanten die de celgezondheid ondersteunen.
  3. Appels: Bevatten vezels en vitamine C, goed voor het gebit.
  4. Zoete Aardappelen: Een bron van vezels, vitamines en mineralen.
  5. Broccoli: Biedt vitaminen, mineralen en vezels.

Hoe en welke voeg je toe aan de voeding van je hond? 

Ik heb een gratis e-book geschreven over groenten en fruit bij honden. Je kunt deze downloaden op deze pagina van mijn website https://puurdierenliefde.nl/preventief-voedingsadvies/

Scroll naar onder op de pagina en download het gratis.